تحقیقات بازار+انواع آن✅
انواع تحقیقات بازار
منظور از انواع تحقیقات بازار، روش جمع آوری داده ها نیست، بلکه به معنای روش و روش شناسی تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده است
تحقیقات بازار انواع مختلفی دارد و به صاحبان مشاغل اجازه می دهد تا با سلیقه مشتریان خود بهتر آشنا شوند. برای به دست آوردن اطلاعات دقیق و مفید باید از روش مناسب تحقیق بازار استفاده شود.
روش های رایج تحقیقات بازار
منظور از انواع تحقیقات بازار، روش جمع آوری داده ها نیست، بلکه به معنای روش و روش شناسی تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده است. این روشها شامل تقسیمبندی بازار، آزمایش محصول، آزمایش روشهای تبلیغاتی، عوامل کلیدی مؤثر بر رضایت و وفاداری مشتری، آزمایش قابلیت استفاده از محصول، تحقیق قابلیت استفاده و قیمتگذاری (با استفاده از روشهای تحلیل مشترک) است.
تقسیم بندی بازار
با استفاده از پرسشنامه می توان نیازها، ارزش ها، رفتار و نگرش بازار را شناسایی کرد.
برخی از شرکت ها (شرکت های B2B) نیز اطلاعاتی مانند اندازه شرکت، درآمد، طبقه بندی محصول و اطلاعات صنعت را بررسی می کنند.
اگر تحقیقات بازار به صورت میدانی انجام نشده باشد، می توان با تقسیم بازار (بازار هدف) روش ها و تاکتیک های بازاریابی موثر را انجام داد. تحقیقات بازار به صاحبان مشاغل اجازه می دهد تا به حداکثر مخاطب هدف خود برسند.
تست محصول
شناخت کامل محصول به بازاریابی و توسعه محصول در رفع نیازهای مشتریان و بازار کمک می کند، از این رو این روش تنها برای مطالعه محصول و عمر مفید آن مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای این روش می توان به صرفه جویی در هزینه، زمان و کار اضافی برای تولید محصول اشاره کرد.
- مطالعه و بررسی عناصر جایگزین و رقابتی در حین تولید محصولات و خدمات جدید
- تعیین مزیت های رقابتی محصولات و خدمات
- حداکثر پتانسیل درآمد محصول را شناسایی کنید
- تعیین تغییرات و اعمال آنها قبل از توزیع محصول در بازار
- تعیین ویژگی های مهم محصول با توجه به مخاطبان هدف
- توسعه بازاریابی محصول
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.
تحقیقات بازار چیست؟
تحقیقات بازار با روش کیفی، آنچه در ذهن مردم پنهان شده است را دریابید
تحقیقات بازاریابی و روش تحقیق کمی، چگونه فرصت های بازار را بدست آوریم؟
تست روش های تبلیغاتی
تست روش های تبلیغاتی مانند تست محصول می تواند در کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان موثر باشد. با بررسی و مطالعه کمپین های بازاریابی و تبلیغاتی می توان نیازهای مشتریان را شناسایی کرد و از آنها برای عناصر موثر در تبلیغات استفاده کرد.
عناصر کلیدی موثر بر رضایت و وفاداری مشتری
رضایت مشتری از محصولات و خدمات لزوما تضمینی برای وفاداری آنها به محصولات نیست. اما می توان با ارزیابی رضایت مشتری به حفظ و نگهداری مشتریان کمک کرد. شناسایی عوامل کلیدی موثر بر رضایت و وفاداری مشتری می تواند فروش مستمر محصولات را تضمین کند.
- عوامل تعیین کننده موثر بر وفاداری، امکان خرید مجدد محصول، نگرش بازار نسبت به محصول، عملکرد شرکت، خدمات مشتری، قیمت و غیره.
- نظارت بر میزان رضایت جمعی، توصیه ها و تحریفات احتمالی در طول زمان
- تعیین و شناسایی شکاف های بازار (از نظر عملکرد محصول، خدمات مشتری و غیره)
- شناسایی تغییرات و توسعه محصول
- هدایت راه های توسعه و تعیین زمان اجرای تغییرات
شناخت برند
با استفاده از پرسشنامه های مربوطه برای شناسایی جایگاه محصول در بازار، می توان شهرت و جایگاه محصول را در بین مشتریان و جامعه هدف مشخص کرد و کمپین های بازاریابی را ارزیابی کرد.
کاربرد پرسشنامه:
- فراخوان برند: فراخوانی توسط مشتریان برند یا برندهای رقبا
- شناخت برند: شناخت نام تجاری به عنوان یکی از نام های قابل اعتماد در میان سایر رقبا.
- هویت برند: هویت برند توسط تیم بازاریابی ایجاد می شود، بنابراین باید در تعیین نام برند بسیار دقت کرد.
- تصویر برند: تصویر برند پس از شناسایی شکل می گیرد. شناسایی تفاوتهای بین هویت برند و تصویر میتواند شکافها و تفاوتها را در روشهای بازاریابی شرکت شناسایی کند.
- اعتماد و اعتبار برند: اعتماد و اعتبار برند در بازار می تواند عیوب محصولات موجود در بازار را پوشش دهد. عدم اعتبار برند در بازار برابر است با شکست در حفظ مشتری.
- وفاداری به برند: میزان وفاداری به برند شرکت یکی از عناصری است که باید در بازه های زمانی مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتوان میزان وفاداری مشتری به محصول را ارزیابی کرد.
- مشخصات مشتری: تغییرات مشتریان و جامعه خریداران محصول نیز از جمله عناصری است که مورد بررسی قرار می گیرد تا بتوان با کمک آنها برای توسعه محصول و بازاریابی تغییرات لازم را ایجاد کرد.
قیمت گذاری
استفاده از پرسشنامه برای مقایسه محصولات مختلف و تجزیه و تحلیل مشترک آنها نقش بسیار مهمی در شناسایی ویژگی های مهم از دیدگاه مخاطبان و نیازهای آنها دارد. به همین دلیل با ارزیابی سیستم قیمت گذاری می توان بهترین و مناسب ترین قیمت را برای محصولات در نظر گرفت. قیمت گذاری یکی از عناصر اصلی افزایش رقابت در بازار است.
روش مناسب تحقیق بازار
انتخاب بهترین روش برای انجام تحقیقات بازار و جمع آوری داده ها به نوع کسب و کار و چالش های آن بستگی دارد.
آگاهی: شامل تبلیغات و معرفی محصول در بازار و جامعه هدف است.
تعیین هدف: دستیابی به اهداف با حداکثر سود
اختصاصی: بهینه سازی بازاریابی، پیشنهادات ویژه، قیمت فروش
حفظ: تعیین استراتژی های جدید برای ایجاد خریدهای تکراری توسط مشتریان فعلی
نمودار زیر که در اصطلاح به آن «چرخ وابسته» می گویند، زمان مناسب برای اجرای صحیح روش های مختلف بازاریابی را نشان می دهد. و از آن برای تعیین روش مطالعه مناسب استفاده می کنند.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله زیر مراجعه کنید.
تحقیقات بازار چیست؟
تحقیقات بازار با روش کیفی، آنچه در ذهن مردم پنهان شده است را دریابید
تحقیقات بازاریابی و روش تحقیق کمی، چگونه فرصت های بازار را بدست آوریم؟
روش های جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها
بین روش های جمع آوری داده ها و تحقیقات بازار بر اساس رویکرد تحلیلی تفاوت وجود دارد. روش های جمع آوری داده ها بر اساس مطالعات کمی و کیفی متفاوت است.
تحقیق کیفی اساساً تحقیقاتی اکتشافی است و معمولاً از گروه های متمرکز سه گانه و مصاحبه های عمیق، مشاهدات مستمر، بیانیه ها، تحقیقات قوم نگاری استفاده می کند.
تحقیقات کمی از این نظرسنجی ها برای تعیین کمیت مشکلات در کار استفاده می کند. داده های به دست آمده در این روش معمولاً از طریق پرسشنامه (آنلاین، تلفنی، پرسشنامه کاغذی)، بازرسی، میزان فروش و جریان کلیک به دست می آید.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.