همه چیز درباره انحلال شرکت|مطابق باقوانین 1401✅
انحلال شرکت
انحلال شرکت چیست، برای انحلال شرکت در زمانی که دیگر با آن کار نمی کنید یا فعالیت شما تمام شده است از کجا شروع کنید، هزینه آن چقدر است و مالیات آن را چگونه باید پرداخت کنید.
در اینجا به تمام این سوالات به دقت پاسخ خواهیم داد. اگر در جایی از مقاله نیاز به مشاوره در مورد انحلال شرکت دارید یا قصد دارید کار تصفیه را به یک موسسه ثبتی بسپارید، همکاران ما در هر زمان به صورت رایگان پاسخگوی شما خواهند بود.
انحلال شرکت غیرفعال
گاهی اوقات یک شرکت بنا به ضرورت به عمر تجاری خود پایان می دهد و به سمت انحلال می رود.
وقتی در مورد انحلال یک شرکت صحبت می کنیم، مردم تصور می کنند که پایان کار شما در یک شرکت خاص به معنای منحل شدن شرکت است، در حالی که این فرض اشتباه است.
یک کسب و کار می تواند به دلایل مختلف به کار خود پایان دهد اما تمام این فسخ ها به معنای انحلال شرکت نیست، شما به دلایلی مانند ادغام شرکت خود با شرکت های دیگر، راه اندازی کسب و کار جدید و … می توانید به فعالیت شرکت خود پایان دهید.
در موارد فوق دلایل انحلال یک شرکت را بیان کردیم، در این قسمت قصد داریم در خصوص انحلال شرکت به یک جمع بندی کلی بپردازیم، لازم به ذکر است که دلایل ذکر شده عموما در یکی از این موارد می باشد. اتفاق میافتد؛
- انحلال اجباری
انحلال اجباری یک شرکت اجباری است و زمانی انجام می شود که شرکت شما در حال ورشکستگی باشد. لازم به ذکر است که برای انحلال اجباری و ورشکستگی نیازی به حکم قضایی نیست و می توانید بدون نیاز به این حکم شرکت خود را تصفیه کنید. انجام دادن
- انحلال شرکت بر اساس تصمیم مجمع عمومی
ابتدا باید مجمع عمومی را تعریف کنیم، مجمع یعنی سهامداران (شرکاء) و مدیران تشکیل جلسه می دهند. توجه داشته باشید که در صورت موافقت این مجمع می توان یک شرکت را منحل کرد، لازم به ذکر است که در این صورت می توان گفت که انحلال به صورت داوطلبانه انجام شده است.
- انحلال شرکت به حکم دادگاه
به این نکته توجه کنید که در برخی موارد دادگاه می تواند حکم انحلال شرکت را صادر کند، در این مورد باید بگوییم که انحلال آن شرکت به صورت قهری انجام شده است. البته توجه داشته باشید که دادگاه ابتدا به شرکت مورد نظر مهلت 6 ماهه می دهد و در صورت رفع نشدن ایرادات آن در این مدت حکم انحلال صادر می کند.
مراحل انحلال شرکت
مراحل انحلال شرکت با توجه به نوع شرکت متفاوت است. انحلال شرکت سهامی خاص و انحلال شرکت با مسئولیت محدود تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در زیر توضیح داده شده است:
انحلال شرکت سهامی خاص
در مطالب بالا اشاره کردیم که انحلال شرکت ها با توجه به نوع آنها مراحل مختلفی خواهد داشت، بنابراین در ادامه قصد داریم مراحلی را که برای انحلال شرکت سهامی خاص باید طی کنید را بیان کنیم. پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید و مطالب را از دست ندهید.
1. اولاً شرکا باید برای انحلال شرکت به نتیجه رسیده باشند.
2. شخصی که مدیر تصفیه محسوب می شود موافقت کامل خود را اعلام کرده است.
3. تشکیل مجمع عمومی فوق العاده، تنظیم صورتجلسه انحلال شرکت و امضای کلیه اعضا و سهامداران (در صورت عدم حضور هریک از اعضا دعوت به مجمع باید در روزنامه های کثیرالانتشار درج شود) ذیل صورتجلسه. .
4. با انتخاب یکی از اعضا به عنوان مدیر تصفیه شرکت و درج در صورتجلسه و امضای صورتجلسه توسط مدیر تصفیه مسئولیت تصفیه حساب ها بر عهده این شخص خواهد بود.
5. تعیین محل انحلال شرکت
6. به سامانه ثبت، منوی ثبت صورتجلسات مراجعه کرده و مراحلی که شامل وارد کردن اطلاعات است را طی کنید.
7. صورتجلسه را در سامانه بارگذاری کنید
8. ثبت نام نهایی
9. ارسال صورتجلسه انحلال شرکت سهامی و فهرست سهامداران و امضاء آنها به اداره ثبت از طریق دفاتر پست.
10. پس از 5 الی 10 روز نتیجه ثبت صورتجلسه تصفیه در سایت اداره ثبت قابل مشاهده است.
11. مراجعه به مدیر تصفیه شرکت به اداره ثبت جهت امضای اسناد و دریافت اخطاریه انحلال.
12. در نهایت آگهی انحلال شرکت باید در روزنامه رسمی کشور و در روزنامه کثیرالانتشار به ثبت برسد.
انحلال شرکت با مسئولیت محدود
توجه داشته باشید که برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود باید مراحل خاصی را طی کنید، البته توجه داشته باشید که این مراحل مشابه شرکت های سهامی خاص بوده و تنها در چند مورد بسیار جزئی با هم تفاوت دارند. باشد که به توضیح این موارد ادامه دهیم.
1. مدیر تصفیه ممکن است از شرکا نباشد و در این صورت باید مدارک وی نیز به اداره ثبت پست شود.
۲- مدت زمان مشخصی برای انحلال آن شرکت تعیین نشده است.
توجه داشته باشید که سایر مراحل مشابه یک شرکت سهامی خاص است، بنابراین ما آنها را شرح نمی دهیم. نکته دیگری که در رابطه با انحلال شرکت با مسئولیت محدود باید به آن توجه کنید این است که درخواست انحلال باید پس از تقدیم به امضای شرکاء برسد و اساساً شرکا کسانی هستند که نام آنها در زمان ثبت شرکت ثبت می شود. یا تغییرات ثبت شده است. ثبت شده است.
نکته دیگری که در انحلال شرکت با مسئولیت محدود باید به آن توجه کنید در برخی موارد می بینیم که دو شریک در مجموع بیش از 50 درصد سهم دارند که در این صورت اگر این دو نفر امضا کنند امکان انحلال آن شرکت وجود دارد و نیازی به امضای دیگران نیست.
در زمان انحلال شرکت، موضوعی که اهمیت زیادی دارد، تقسیم دارایی یا بدهی شرکت بین اعضا و تعیین تکلیف آنها بین شرکا یا سهامداران است و این همان موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
نحوه ثبت انحلال شرکت به صورت آنلاین
همانطور که گفته شد پس از تشکیل جلسه و تنظیم صورتجلسه تصفیه و امضای آن توسط سهامداران به اداره ثبت شرکت ها مراجعه و در گزینه پذیرش صورتجلسه اطلاعات شرکت را وارد و دستور جلسه را انتخاب نمایید. جلسه که انحلال شرکت است.
سپس اطلاعات اعضا را وارد کرده و متن صورتجلسه را آپلود و قبولی را نهایی کنید.
برای انحلال شرکت سهامی خاص 3 روز مهلت دارد که در صورت تمام شدن این مدت باید دوباره مراحل را طی کنید.
به این نکته توجه کنید که درخواست انحلال به دو صورت قابل ارائه است که بستگی به نوع انحلال دارد. مجمع عمومی فوق العاده و همچنین مرجع قضایی (دادگاه) توانایی ارائه درخواست انحلال را دارند و این درخواست باید توسط سهامداران ارائه شود. امضا شود
نحوه انحلال شرکت
دلایل زیادی برای عدم ادامه فعالیت شرکت و تقسیم دارایی های آن بین اعضا وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.
- تکمیل موضوع فعالیت شرکت: در مواردی انجام موضوعی که شرکت برای آن تشکیل شده غیرممکن می شود و یا موضوعی که قرار است انجام شود تکمیل می شود، در چنین حالتی شرکت به طور طبیعی منحل می شود. مثلاً اگر موضوع فعالیت شرکت معدن باشد و ماده معدنی به طور کامل استخراج شود، شرکت مذکور کاری نخواهد داشت.
- انقضای مدت: ممکن است شرکت برای مدت معینی تشکیل شود که در صورت انقضای آن مدت، کار شرکت نیز به پایان می رسد.
- تصمیم کلیه شرکاء: در صورت توافق کلیه شرکا مبنی بر فسخ قرارداد تشکیل شرکت، این امر امکان پذیر است.
- حذف شرکای متعدد: زمانی که شرایطی وجود داشته باشد که فقط یک شریک در شرکت باقی بماند، شرکت به طور طبیعی منحل می شود. مثلاً اگر در اساسنامه ذکر شده باشد که فوت یکی از شرکاء موجب انحلال شرکت می شود، فوت یکی از آنها می تواند یکی از دلایل انحلال شرکت باشد.
- در صورت ورشکستگی: هر گاه شرکتی نتواند بدهی خود را بپردازد، ورشکستگی اتفاق افتاده است و طبق قانون، شرکت از تاریخ صدور حکم ورشکستگی حق دخالت در امور داخلی آن را ندارد، لذا تصفیه خواهد شد. قطعا در صورت سقوط ورشکستگی اتفاق می افتد
اقدامات پس از انحلال شرکت
پس از انحلال کامل یک شرکت، می بینیم که اموال و دارایی آن باید ابتدا بین بدهکاران و سپس بین سهامداران (شرکاء) و ذینفعان تقسیم شود.
تبصره: در این مرحله در کنار نام اصلی شرکت عبارت «در حال انحلال» قید شود.
به این نکته توجه کنید که برای انحلال یک شرکت باید اقداماتی انجام دهیم، چون انحلال یک شرکت معمولاً با ورشکستگی آن شرکت همراه است، ابتدا باید بدهی های شرکت تصفیه شود و این نیاز به حسابرسی های دقیق دارد. است.
توجه داشته باشید که هنگام پرداخت این وام ها و بدهی ها باید میزان اموال منقول و غیرمنقول شرکت به طور دقیق مشخص باشد.
توضیحات در مورد اموال منقول و غیرمنقول از حوصله این مقاله خارج است اما برای اطلاع شما از آن باید بگوییم که معمولاً اموال نقدی و غیرنقدی در قانون و متون قانونی با اصطلاحات منقول و غیر منقول متمایز شده است. جداگانه، مجزا
پس از پرداخت بدهی ها نوبت به تقسیم اموال باقی مانده بین سهامداران یا شرکا می رسد. در شرکت های سهامی خاص می بینیم که سهام وجود دارد و بین سهامداران تقسیم می شود و در شرکت با مسئولیت محدود این سهم شرکت است که بین شرکا تقسیم می شود. به این نکات به ظاهر ساده اما با اهمیت ویژه توجه کنید.
مالیات انحلال شرکت
پس از انحلال شرکت و درج آگهی انحلال در روزنامه رسمی، مدیر تصفیه باید به سایت اداره دارایی مراجعه و اظهارنامه تصفیه شرکت (اظهارنامه 114 و 116) را تکمیل و برای تعیین مالیات شرکت به اداره امور مالیاتی تحویل دهد. بدهی ها میزان مالیات شرکت پس از تسلیم اظهارنامه و بررسی توسط کارشناس مربوطه تعیین می شود و رقم قابل پیش بینی برای آن وجود ندارد.
دلایل خاص انحلال شرکتها
1- تصمیم شرکاء: اکثریت سرمایه شرکت عده ای هستند که سهم آنها بیش از نصف سرمایه شرکت باشد. اکثریت سرمایه هر شرکتی حق انحلال آن شرکت را دارد حتی اگر این اکثریت شامل دو نفر باشد.
البته این بند و دادن این حق به اکثریت سرمایه یک شرکت دارای معایبی است از جمله اینکه ممکن است موجب تضییع حقوق سایر شرکا شود زیرا این افراد می توانند با تهدید دیگران نظرات و تصمیمات خود را در شرکت اعمال کنند. با انحلال
2- نصف شدن سرمایه شرکت: هرگاه نصف سرمایه شرکتی بر اثر زیان های متوالی از بین برود و یکی از افراد تقاضای انحلال کند در صورتی که دادگاه دلایل او را موجه بداند شرکت مذکور منحل می شود مگر اینکه شرکای دیگر ظاهر می شوند. در صورت انحلال شرکت، سهم را به متقاضی انحلال پرداخته و او را از شرکت خارج کنید.
در چنین حالتی درخواست انحلال شرکت باید از طریق دادگاه باشد و دادگاه در صورت از بین رفتن نیمی از سرمایه به این درخواست رسیدگی می کند.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.