اشخاص حقیقی و حقوقی چه کسانی هستند؟✅
اشخاص حقیقی و حقوقی
اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی اصطلاحاتی نیستند که فقط در استفاده شوند. حسابداریبیایید از آنها بشنویم، اما این عبارات در بحث های مختلف به ویژه بحث های حقوقی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اگر می خواهیم دو مورد از موارد متداول حسابداری را بررسی کنیم ، باید به شرایط اشخاص حقوقی و اشخاص طبیعی برویم. فرقی نمی کند موضوع مالیاتی باشد ، بیمه ، سیستم حقوق و دستمزد باشد. در شرکت های سهامی یا هر موضوع دیگری بالاخره نامی از این عبارات را خواهیم شنید. اما بسیاری از افرادی که با این اصطلاحات آشنا هستند، با آنها آشنا نیستند، بنابراین تعاریف اشتباهی از این اصطلاحات در ذهن آنها شکل گرفته است.
در این مقاله قصد داریم در خصوص موضوع اشخاص حقوقی و حقیقی توضیحات لازم را ارائه دهیم. در پایان این مقاله ، دانش کافی در مورد این موضوع خواهید داشت و هر کجا که استفاده از این عبارات را مشاهده می کنید ، با تعریف دقیق تر و صحیح تر به موضوع توجه خواهید کرد.
اشخاص حقیقی چه کسانی هستند؟
شخص واقعی یعنی چه؟ یک شخص واقعی ، که می تواند به عنوان یک شخص طبیعی نیز از آن یاد شود ، یکی از اعضای جامعه است که به روش خودش شخصیت دارد و بر اساس فردیت وی حقوق و وظایف دارد. هر انسانی یک شخصیت واقعی است. بزرگ یا کوچک بودن این فرد فرقی نمی کند، در هر صورت این شخصیت می تواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم به حقوق و وظایف خود عمل کند. با این حال، هر فردی که در یک جامعه زندگی می کند یک شخصیت واقعی دارد.
آیا اشخاص حقیقی مدت دار هستند؟
افراد واقعی یک مدت دارند، اما دوره فعالیت آنها از زمان تولد شروع می شود و با مرگ آنها پایان می یابد. لازم به ذکر نیست که با فوت انسان حقوق او نیز از بین می رود و دیگر حق و تکلیفی ندارد.
اشخاص حقوقی چه کسانی هستند؟
اما شخصیت حقوقی اثر تجاری دارد. در اکثر کشورهای دنیا و قوانین مربوط به این کشورها، هر شرکت، موسسه یا سازمانی اعم از انتفاعی یا غیرانتفاعی یک شخصیت حقوقی محسوب می شود. شخصیتی که برای شرکت ها و مؤسسات در نظر گرفته می شود، جدا و مستقل از شخصیت مالک یا شرکای یک شرکت است. این استقلال در شرکت های سهامی بیشتر و در شرکت های کوچک و شخصی کمتر مشخص است.
در قرارداد شرکت شخصیت حقوقی مشخص شده است و این شخصیت دارای شخصیتی جدا از شرکا است. انسان ها برای انجام فعالیت های خود در طول زندگی نیاز به تشکیل جامعه و همکاری با دیگران دارند. با توجه به پیچیدگی های جوامع انسانی، قانون شخصیت مستقل برای این گروه ها و جوامع فرض می کند که مجموعه این افراد با هم می توانند حقوق خود را داشته باشند.
ماهیت اشخاص حقوقی چیست؟
ماهیت اشخاص حقوقی مدتهاست مورد بحث قرار گرفته است. برخی از حقوقدانان معتقدند که شخصیت حقوقی بالفعل وجود ندارد و فقط اشخاص حقیقی (حقیقی) می توانند برای خود حقوق و تکالیفی متصور شوند. آنها معتقدند که مالکیت دارایی انواع مختلفی دارد و یکی از آنها مالکیت مشاع است. این دسته از افراد ماهیت اشخاص حقوقی را این گونه می بینند که شخص حقوقی در واقع مجموعه ای از حقوق مالکان در یک چیز است که اصول حقوقی خاصی برای آن وجود دارد.
تفاوت بین اشخاص حقیقی و حقوقی
تفاوت حقیقی و حقوقی چیست؟ اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت های واضحی با هم دارند که با توجه به این تفاوت ها به راحتی می توانید هویت آنها را تشخیص دهید. در قسمت زیر به برخی از تفاوت های این دو شخصیت از نظر حقوقی اشاره کرده ایم:
شما می توانید از خدمات مالی و مالیاتی،خدمات حسابداری،خدمات حسابرسی و دیگر خدمات آکادمی استاد حساب استفاده کنید.
- اشخاص حقیقی آدرس خاصی برای زندگی دارند، اما شرکت های حقوقی در مجموعه ای از قراردادهای مختلف و همچنین کتاب ها و اسناد مربوط به شرکت حضور دارند.
- افراد واقعی با مرگ نابود می شوند و تمام حقوق خود را از دست می دهند. اما اشخاص حقوقی با فوت هیچ فردی از بین نمی روند و به حیات خود ادامه می دهند.
- اشخاص حقیقی دارای جسم و ماهیت طبیعی هستند اما اشخاص حقوقی فرضی و اعتباری هستند و بر اساس قراردادها تشکیل و منحل می شوند.
- حقوق و وظایف اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.
انواع اشخاص حقوقی
انواع اشخاص حقوقی شامل موارد زیر است:
- شرکت های تجاری
- موسسات غیر تجاری
شرکت های تجاری
آنها موجودات حقوقی هستند که با هدف کسب سود برای یک فرد یا گروه ایجاد می شوند. این شرکت ها انواع مختلفی دارند که برخی از آنها در بخش زیر ذکر می کنیم:
- شرکت های سهام مشترک عمومی و خصوصی
- مشارکت
- شرکت های با مسئولیت محدود
- شرکت های مختلط غیر سهامی
- شرکت های سهامی
- شرکت های مرتبط
- تعاونی های تولید و مصرف
موسسات غیرتجاری
بر اساس ماده 1 اصلاحیه آیین نامه ثبت شرکت ها، موسسات غیرتجاری برای مقاصد غیرتجاری مانند ادبی، خیریه و مانند آن تشکیل می شوند.
افراد حقیقی و حقوقی در حسابداری
پس از توضیح در مورد اشخاص حقیقی و حقوقی و تفاوت آنها این سوال در ذهن هر حسابداری ایجاد می شود که آیا حسابداری اشخاص حقیقی با حسابداری اشخاص حقوقی تفاوتی دارد؟ به طور کلی ، هیچ تفاوتی بین حسابداری این دو نوع شخصیت وجود ندارد. یعنی اصول حسابداری مشترک ، استانداردها و فرایندها برای انجام امور حسابداری آنها استفاده می شود.
اما در یک مورد قوانین مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است و حسابدار و مدیر مالی باید تفاوت آنها را بدانند. ما در مورد این تفاوت در موارد زیر بیشتر توضیح خواهیم داد.
تفاوت بین مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی
قوانین مالیاتی اشخاص طبیعی بسیار ساده تر از قوانین مالیاتی اشخاص حقوقی است. در قانون مالیات مستقیم ، مالیات بر مشاغل یا اشخاص طبیعی به 3 دسته تقسیم می شود. فقط مشاغل که در گروه اول قرار می گیرند ، موظفند دفاتر حقوقی تهیه کنند. به همین دلیل می توان گفت که تعهدات مالیاتی اشخاص طبیعی بسیار کمتر از افراد حقوقی است.
علاوه بر این ، همه افراد طبیعی از درآمد حاصل از درآمد خود تا حد معینی از مالیات معاف هستند. اما اشخاص حقیقی چنین معافیتی ندارند. حسابرسان مالیاتی همچنین در رابطه با اسناد و دفاتر حسابداری قانونی اشخاص حقوقی حساس تر هستند. بنابراین حسابداران اشخاص حقوقی باید دارای مهارت بالاتر و آشنایی کامل با قوانین مالیاتی باشند.
اشخاص حقیقی و حقوقی در حقوق تجارت
بر اساس ماده 1 قانون تجارت، هر شخصی که به خرید و فروش کالا اشتغال دارد، تاجر واقعی شناخته می شود. طبق ماده 588 قانون تجارت، اشخاص حقوقی نیز می توانند تاجر باشند زیرا شرکت می تواند مانند شخص حقیقی اقدام به خرید و فروش کند. طبق ماده 20 قانون تجارت هر 7 نوع شرکتی که دارای شخصیت حقوقی هستند و در قسمت فوقانی این ماده به آنها اشاره کردیم به عنوان اشخاص حقیقی مشمول قانون تجارت هستند. این بدان معنی است که همه قوانین تجارت به طور یکسان برای اشخاص حقیقی و حقوقی قابل اجرا است.
اشخاص حقیقی و حقوقی در بورس اوراق بهادار
در دنیای بورس و سهامداری تفاوت های زیادی بین اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارد. در بورس اوراق بهادار هر شخص حقیقی می تواند با شناسنامه خود در بورس شرکت کند، کد بورسی دریافت کند، سرمایه گذاری کند، سهام بخرد و به عنوان شخص حقیقی شناخته شود.
اما نحوه فعالیت اشخاص حقوقی در بازار سهام با اشخاص حقیقی متفاوت است. خرید سهام توسط شخص حقوقی و نگهداری آن با خرید و نگهداری سهام توسط شخص حقیقی متفاوت است. همچنین شخص حقوقی در بورس شرکتی است که دارای شماره ثبت، نام تجاری، کد شناسایی، تاریخ ثبت، کد اقتصادی، موضوع تجارت و روزنامه رسمی باشد.
تفاوت اشخاص حقیقی و حقوقی در امور کیفری
همانطور که شخص حقیقی با ارتکاب جرم مجازات می شود، شخص حقوقی نیز با ارتکاب جرم مجازات می شود. بدیهی است مجرم شناخته شدن شخص حقوقی مانع از مجازات شخص حقیقی نخواهد بود.
بر اساس قانون، شخص حقوقی با توجه به شدت جرم ارتکابی و زیان های آن به مجازات های زیر محکوم می شود:
- انحلال موجودیت مایع
- مصادره اموال یک شخص حقوقی
- ممنوعیت فعالیت حرفه ای یا اجتماعی برای یک شخص حقوقی
- ممنوعیت دائمی برای فعالیت شغلی یا اجتماعی
- ممنوعیت دعوت عمومی برای افزایش سرمایه دائمی یا برای مدت 5 سال
- ممنوعیت صدور برخی اسناد تجاری، حداکثر به مدت 5 سال
- جریمه نقدی
- انتشار حکم از طریق رسانه
جریمه نقدی اشخاص حقوقی کیفری حداقل ۲ برابر و حداکثر ۴ برابر مبلغی است که قانون برای ارتکاب همان جرم توسط اشخاص حقیقی تعیین میکند.
انحلال یک شخص حقوقی در صورتی انجام می شود که این شخص حقوقی اساساً برای ارتکاب جرم ایجاد شده باشد یا از هدف اصلی خود منحرف شده باشد، فعالیت خود را تغییر داده و منحصراً به منظور ارتکاب جرم کار کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.