استارت آپ چیست؟+نکات و تعریف استارت آپ✅
استارت آپ چیست؟
استارت آپ (به انگلیسی: Startup or Start-up) به فارسی به شرکت نوپا ترجمه شده است.
اگرچه در تعریف استارتاپ تاکیدی بر این نیست که فعالیت آن باید در حوزه فناوری یا فناوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه استارتاپ های زیادی در سال های اخیر حول این حوزه ها شکل گرفته اند، گاهی در تعریف استارتاپ نیز چنین می شود. اشاره کرد که این استارتاپ باید در حوزه فناوری های نوین فعال باشد.
در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد که آیا هر فعالیت جدیدی را باید یک استارت آپ تلقی کرد یا خیر. در بیشتر کتابهای آکادمیک در مورد کارآفرینی، حتی آنهایی که در رویکرد خود مدرنتر و نوآورانهتر هستند، استارتآپ معنای گستردهای دارد و هر کسبوکار نوپایی را استارتآپ مینامند (مثلاً کتاب بارینگر در مورد کارآفرینی).
اما کسانی که فرهنگ شرکت های سیلیکون ولی را می شناسند و از مدیران و مشاوران و نظریه پردازان شرکت های فناوری پیروی می کنند، در کتاب ها، مقالات و مصاحبه های خود معنای محدودتری را برای استارت آپ در نظر می گیرند و بین استارت آپ (یا کسب و کار جدید) و کسب و کار تمایز قائل می شوند. و کسب و کارهای کوچک متفاوت هستند.
در بیشتر دروس تکمیلی استارتاپ و کسب و کار کوچک را از یکدیگر جدا می کنیم و اگر چنین دیدگاهی وجود نداشته باشد به صراحت اشاره می کنیم.
در اینجا برخی از تعاریف استارتاپ را مرور می کنیم:
تعریف استارتاپ به عنوان یک کلمه انگلیسی در فرهنگ لغت وبستر
فرهنگ لغت وبستر واژه استارتاپ را اینگونه تعریف می کند: «استارت آپ یک کسب و کار جدید است».
طبق این تعریف، دامنه مشاغل استارتاپی بسیار گسترده خواهد بود. یعنی اگر یک فروشگاه یا فروشگاه کوچک یا مثلاً یک فروشگاه اینترنتی کوچک اینستاگرام راه اندازی کنید، یک استارت آپ تاسیس کرده اید. وبستر تاکید می کند که کلمه استارت آپ از سال 1845 در متون انگلیسی وجود داشته است.
یکی از دغدغه های بزرگ علاقه مندان به حسابداری این است که چگونه حسابداری را به شکل کامل یاد بگیرند و پس از آن جذب بازار کار شوند،یکی از موثر ترین روش ها تهیه دوره های آموزشی با کیفیت می باشد،آکادمی استاد حساب با طراحی یک دوره صفر تا صد حسابداری شما را از تهیه چندین دوره بی نیاز کرده و با دریافت این دوره می توانید به صورت صفر تا صد حسابداری را فرا بگیرید،شما می توانید در این دوره به صورت حضوری،غیر حضوری شرکت کنید و امکان دانلود فایل های تدریس نیز برای شما فراهم می باشد،همانطور که پیش تر گفتیم این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی نداشته و به صورت صفر تا صد طراحی شده است و شما می توانید با تهیه این دوره گام بزرگی در یادگیری حسابداری برداشته و چندین قدم به بازار کار این رشته محبوب نزدیک شوید.
تعریف استارتاپ توسط مرکز کسب و کار کوچک ایالات متحده (USSBA)
USSBA استارت آپ ها را به عنوان مشاغلی تعریف می کند که دارای دو ویژگی هستند. اول اینکه معمولاً حول محور تکنولوژی شکل می گیرند و دوم اینکه پتانسیل رشد بالایی دارند.
این مرکز تاکید می کند که پتانسیل رشد بالا باعث می شود استارت آپ ها نگران تامین مالی باشند و بیشتر از کسب و کارهای کوچک غیر استارتاپی به دنبال جذب پول باشند. زیرا بنیانگذاران آنها معمولا معتقدند که با جذب سرمایه می توانند به سرعت سهم بیشتری از بازار بالقوه خود را به دست آورند و در اختیار بگیرند.
تعریف استارتاپ توسط استیو بلنک
استیو بلنک که یکی از پیشگامان نظریه پردازی در حوزه استارت آپ ها به شمار می رود، استارت آپ را اینگونه تعریف می کند: “سازمانی که برای جستجوی مدل کسب و کار خود شکل گرفته است. مدل کسب و کاری که تکرارپذیر و مقیاس پذیر است.
در تعریف استیو بلنک، سه نکته کلیدی در مورد ویژگی های استارت آپ وجود دارد:
اول اینکه، گروههای استارتآپ هنوز در وضعیت عدم اطمینان هستند و مدل کسبوکار خود را کشف نکردهاند. یعنی هنوز دقیقاً نمی دانند محصولشان چیست و مشتریانشان چه کسانی هستند و چگونه قرار است با ارائه محصول به مشتریانشان ارزش ایجاد کنند.
دومین ویژگی استارت آپ ها این است که شرکت های استارت آپی به دنبال یک مدل تجاری تکرارپذیر هستند. یعنی مدلی که بتوانند به راحتی از محصولی به محصول دیگر توسعه دهند (به دیجی کالا فکر کنید که توانست ایده استارتاپی خود را از فروش لوازم دیجیتال به لوازم خانگی و بعداً به انواع محصولات توسعه دهد و همان بازی را در بازارهای دیگر تکرار کند. . ).
سومین ویژگی استارتاپ ها این است که مدل کسب و کار آنها مقیاس پذیر است. این بدان معناست که کاری را که امروز برای مثال برای 50 مشتری انجام می دهند، به طور بالقوه می توانند برای 5000 یا 500000 مشتری انجام دهند.
تعریف استارتاپ توسط اریک ریس
اریک ریس در کتاب Lean Startup که به فارسی استارتآپ ناب ترجمه شده است، استارتآپ را اینگونه تعریف میکند: «استارتآپ موجودی انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمات جدید در شرایطی ایجاد میشود که در آن شرایط بالایی وجود دارد. سطح عدم قطعیت است.
او تاکید می کند که استارت آپ یک “موسسه” است نه یک محصول. به عبارت دیگر، استارتاپ باید فراتر از محصول نگاه کند و دائماً به دنبال رشد و کشف مناطق جدید باشد.
ابهام کلمه کلیدی در تعریف اریک ریس است و او تاکید می کند که برای غلبه بر این ابهام، مدیران استارتاپ باید به سراغ «یادگیری مبتنی بر اعتبارسنجی» بروند. یعنی هیچ فرضی را مطلقاً صحیح ندانند و در هر مرحله با آزمودن مفروضات خود زمینه را برای برداشتن گام بعدی آماده کنند.
به گفته اریک ریس (و همچنین استیو بلنک)، این آزمون های فرضیه بسیار مهم هستند. حتی اگر باعث شوند استارتاپ برنامه فعلی خود را متوقف کند و مسیر جدیدی را در پیش بگیرد. به همین دلیل، عبارت Fail Fast در اکوسیستم استارت آپی (یا به عبارت دقیق تر: جامعه استارت آپی) رایج است و طرفداران زیادی دارد.
شما می توانید با مراجعه به سایت استاد حساب از آموزش ها و دوره های متعدد این مجموعه مانند اکسل،هلو و … بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.